Opkomen voor de evenementenbranche

Evenementen: let’s save​​ this summer  

Het zijn aparte weekenden.   
‘Lekker’ thuis.   
Niemand zien.   
Het moet nu even.   
Maar ooit waren de weekenden anders. 
En met de zomer in aantocht, begint het nog meer te kriebelen. De drang naar die avonden op het terras, dat festivalletje, dat huwelijk, dat event, die zomerborrel… 
We missen het. 
We willen ons sociale leven weer terug.

En met de zomer in aantocht, begint het nog meer te kriebelen.

Ik wil dat ook. Maar weet ook dat de besluiten die de komende weken in Den Haag worden genomen, mede gaan bepalen of dat wel mogelijk is. Er staat wat op het spel. Een sector van zo’n 5 miljard en bijna 70.000 banen. Ons belangrijkste culturele exportproduct. Maar vooral: evenementen en festivals zijn als een sociaal vaccin. Onze sociale levens hebben bijna een jaar lang stilgestaan. De evenementen halen ons uit dat isolement, dan kunnen we elkaar weer ontmoeten, omhelzen, het leven vieren of de liefde te vinden. 

Festivals zijn als een sociaal vaccin.  

De afgelopen weken heb ik met veel mensen uit de sector gesproken. Van organisatoren van kleine en grote Dance en Technofestivals tot de top van grote EDM-bedrijven en organisaties. Van belangenorganisaties tot toeleveranciers. Van locaties tot ambtenaren. Ik heb hen de vraag gesteld; waar liggen de knelpunten? Wat kan ik in Den Haag doen om te helpen? Ik ga deze zaterdag op uitnodiging van de organisatie naar de Fieldlabs om met eigen ogen te zien hoe de sector zich voorbereid. 

Als ik verkozen word, wil ik aan de slag voor deze sector en haar bezoekers. Een actieve stem in Den Haag is hard nodig de komende tijd zodat deze belangen goed worden meegenomen in de afweging tussen handhaving, gezondheid en heropening. Want willen we nog iets van deze zomer maken, dan moeten er nu belangrijke stappen gezet worden. 

Willen we nog iets van deze zomer gaan maken, dan is een actieve stem in Den Haag hard nodig. 

Daarom wil ik alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat als het straks weer kan, festivals een vliegende start maken. 
Hoe?    

-       Inzetten op sneltesten . We hebben het Kabinet vanuit de Kamer aangespoord hier werk van te maken. 
-       We hebben een Garantiefonds voor festivalorganisatoren en -ondernemers ingesteld om hen te steunen zodat ze zich kunnen voorbereiden op de zomer. 
-       We willen ook dat dit Garantiefonds zo snel mogelijk van start gaat
-       We willen hier in Amsterdam het festivalseizoen verruimen, zodat vergunningen makkelijker afgegeven kunnen worden en we zoveel mogelijk organisatoren helpen om nog iets van deze zomer te maken.   
-       We willen dat uitkomsten van de Fieldlabs concreet perspectief op heropening bieden.  
-       En tot slot: we zijn liberalen. We willen dat iedereen zich  veilig en vrij kan uiten. Festivals zijn daar cruciaal voor. Een uitlaatklep naast bijvoorbeeld werk en zorgen voor kinderen of ouderen. -       Wellicht verbaast het je, maar de VVD is dus dé partij waar je moet wezen om de boel weer op gang te krijgen. Niet voor niets dat het Parool de VVD vorige maande nog de  festivalpartij noemt > ARTIKEL

Wellicht verbaast het je, maar de VVD is dus dé partij waar je moet wezen. 
Niet voor niets noemt het Parool de VVD de festivalpartij 

Met z’n allen zetten we momenteel de schouders eronder om zo snel mogelijk bij de eindstreep van de Coronacrisis te komen. Gezond en met behoud van bedrijf en baan. Zodat we weer de vrijheid hebben om leuke dingen te doen en familie en vrienden te treffen, te omhelzen, te vieren. Alles wat we nu zo missen. Laat mij eraan bijdragen dat dit straks ook echt weer kan.    

Stem woensdag op VVD, #31 
Dan zien we elkaar snel weer op het festivalterrein: 

Let’s save this summer!  

Kies slim, stem Pim